dimarts, 13 de novembre del 2012

Melmelada de Tomàquet

melmelada de tomàquet
Ingredients:
  • 1 quilo de tomàquets madurs i amb molta polpa (de pera)
  • 750 g de sucre
  • El suc d'una llimona
Posar aigua a bullir en una olla i escaldar els tomàquets durant 30 segons, escorre'ls i pelar-los  Tallar-los pel mig i treure les llavors.
Posar els tomàquets dins d'una cassola amb el sucre i el suc de llimona. Deixa-ho reposar durant unes hores a la nevera. Després posar-ho a foc lent i coure durant 1 hora aproximadament, remenant sovint  amb cullera de fusta.
Quan la melmelada estigui al punt, es tenen preparats els pots de vidre esterilitzats i s'omplen. Tancar-los ben fort i si es vol conservar la melmelada durant varius mesos es millor fer bullir els pots durant 20 minuts, dins d'una olla amb aigua que els cobreixi. Es deixen refredar dins de l’olla i ja teniu la melmelada a punt per tot l’any.
  • A més de menjar-la acompanyada de torrades amb mantega, també es pot utilitzar per aperitius o per acompanyar una carn de porc rostida al forn.
  • Un exemple d'aperitiu podria ser, omplir voulavents o tarteletes petites, la meitat amb formatge tipus Philadelphia i l'altre meitat amb melmelada de tomàquet.



Què es cou a la cuina? / Melmelada de Tomàquet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada