dijous, 22 de maig del 2014

Pa de Pessic (de Vic)

Una recepta tradicional que no podia passar per alt. Tant si l'utilitzem com a base pels nostres pastissos com si ens el volem menjar sol, per esmorzar, per berenar o acompanyant un cafè. Recobert amb una glassa o amb xocolata. Fàcil de fer i més fàcil encara de menjar. Deliciós.

pa de pessic (de Vic)
Ingredients:
  • 150 grams de sucre (millor si és sucre glaç)
  • 50 grams de farina de rebosteria
  • 50 grams de fècula de patata
  • 4 ous
  • un polsim de sal
  • mantega o margarina per untar el motlle
  • farina per empolsinar el motlle

Preparació:
  1. Preescalfem el forn a 180 graus de dalt i de baix.
  2. Untem amb mantega un motllo que vagi al forn i empolsem amb una mica de farina. Espolsem la farina que sobri i reservem. 
  3. Separem les clares dels rovells i amb l'ajut d'unes varetes elèctriques muntem les clares a punt de neu, posant un polsim de sal i anem afegint la meitat del sucre a poc a poc. Ha de quedar una merenga molt consistent.
  4. Amb ajuda d'unes varetes elèctriques, batem els rovells juntament amb l'altre meitat del sucre. Els rovells han de triplicar el volum inicial.
  5. Unim la fècula de patata amb la farina i la tamisem. Afegim de mica en mica a la mescla dels rovells fins que quedi ben integrat.
  6. Afegir les clares muntades (merenga) de mica en mica, a cullerades, barrejant amb suavitat amb una espàtula de silicona tenint cura de que entri aire i no perdin volum. Aquest pas i batre bé els rovells amb el sucre, seran decisius perquè ens quedi molt esponjós.
  7. Aboquem dins del motlle i posem al forn. Deixem encès només la part de baix. Coem durant uns 30 minuts a mitja alçada. Controlem el forn ja que cada forn és diferent. Si ens cal, perquè agafi color per sobre, podem encendre el grill els últims minuts. Quan punxem amb una ganivet fi o amb una brotxeta i ens surti neta, podem donar per finalitzada la cocció.
  8. Apaguem el forn i el deixem a dins uns 3 o 4 minuts. Després obrim una mica la porta del forn i el deixem a dins durant uns 5 minuts més. És el moment de traure'l. Aquest procés es fa perquè el pa de pessic no baixi quan es tregui del forn.





Què es cou a la cuina? / Pa de Pessic


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada