dimecres, 27 d’agost de 2014

Maionesa Casolana

Només ens calen 2 minuts per fer aquesta maionesa casolana que podrem adaptar al gust dels de casa. Si us agrada la llimona, la feu amb llimona. Si la preferiu amb sabor de vinagre, doncs substituïu la llimona pel vinagre. També podeu canviar el vinagre per una cullereta de la vostra mostassa preferida. Experimenteu la satisfacció de fer-la vosaltres i no haver de recórrer al pot comprat al súper.

maionesa casolana


Ingredients:
  • 1 ou a temperatura ambient
  • 1 raig de suc de llimona natural
  • 200 ml d'oli d'oliva suau, acidesa 0,4 (equival a 1 got)
  • Sal

    Preparació:

    Dins del vas de la batedora hi posem l'ou (sense closca, es clar...) l'oli, el suc de llimona i la sal. Posem el braç de la batedora al fons del vas i el posem en marxa a velocitat alta i sense moure'l.
    Notarem que l'emulsió va lligant, oferint certa resistència. És llavors quan anirem pujant el braç batedor a poc a poc fins treure'l de l'emulsió. Sense parar la batedora, batem de dalt a baix un parell de vegades la salsa perquè hi entri aire i, si ho hem fet bé, ja tenim la maionesa feta per nosaltres!!!!

    • Si preferiu fer un allioli, només heu de canviar el suc de llimona per 1 gra d'all.

    • És important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient, per tant, recordeu-vos de treure l'ou de la nevera amb antelació.

    • TRUC: Si se us negués haureu de començar de nou traient la maionesa negada, rentant i eixugant bé el got i el braç del minipimer, afegint-hi un altre ou, tornant a posar la maionesa i tornant a repetir els passos.

    • ÉS IMPORTANT consumir aquesta maionesa i qualsevol salsa que contingui ou cru, el més aviat possible. Màxim l'endemà de fer-la i sempre s'ha de guardar a la nevera, mai a temperatura ambient.







                   Què es cou a la cuina? / Maionesa Casolana

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada