dilluns, 8 de setembre del 2014

Dàtils amb Bacó

Us proposo un caprici: dàtils amb bacó. És un entrant senzill i ràpid de preparar. I aquesta recepta la podeu fer en el microones i directament en el plat on la servireu.
Són els avantatges de la cuina moderna.

dàtils amb bacó
Ingredients per a 20 unitats:
  • 20 dàtils al natural
  • 20 ametlles salades
  • 10 talls de bacó (o més)
  • unes gotes d'oli d'oliva suau (0,4º)

Preparació:
  1. Treure el pinyol als dàtils i en el seu lloc posar una ametlla salada i tancar.
  2. Tallar la corna i els tendrums dels talls de bacó, si són molt llargs tallar-los pel mig.
  3. Enrotllar al voltant del dàtil, tal com es veu a la fotografia i subjectar amb un escuradents. 
  4. Cobrir un plat amb un paper de cuina i posar a sobre els dàtils, de manera que els escuradents quedin ajaguts de costat.
  5. És optatiu, però queda molt bé si amb un pinzell s'unten una mica, molt poc, amb oli.
  6. Es cobreixen els rotllets amb un altre full de paper de cuina.
  7. Introduir al microones al 100% de potència (funció microones) durant 1 minut i mig o 2 minuts (dependrà de la potència del vostre micro i del vostre gust).
  8. Esperar un minut més abans de treure el paper de cuina i servir-los.

  • La potència dels micros depèn dels models, n'hi ha de 700 i de 800 i naturalment els temps de cocció varien una mica. Però teniu l'avantatja de que es pot anar afegint més minuts, segons com veiem el resultat.

  • Untar els rotllets amb oli és optatiu, si no es fa potser queden un pèl més secs, però posant-hi uns segons menys el resultat és pràcticament el mateix.

  • TRUC: Es pot tenir preparats els dàtils i coure'ls quan ja sigui tothom a taula. Així els menjaran calentons que és com són més bons.

  • Orientativament, per a cada 10 o 12 dàtils es compta un minut.

  • Si no es té microones es posa oli dins d'una paella petita i es fregeixen. Es posen a escórrer sobre un paper de cuina i es serveixen acabats de fer.




Què es cou a la cuina? Dàtils amb Bacó


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada