dissabte, 20 de setembre del 2014

Pastís de 3 Xocolates

Un pastís la mar de bo, la mar de fàcil i per lluir-vos d'allò més.
Si sou dels que us agrada fer vosaltres mateixos els pastissos, aquesta recepta us farà triomfar.
Dedicada especialment als amants de la xocolata!!!

pastís 3 xocolates
Ingredients:
  • 3 sobres de "cuajada ROYAL" (quallada)
  • 100 grams de sucre
  • 750 dl. de nata líquida (35% matèria grassa)
  • 600 dl. de llet sencera
  • 150 grams de xocolata negra
  • 150 grams de xocolata amb llet
  • 150 grams de xocolata blanca
  • 1 paquet de galetes "digestive" (o OREO)
  • 60 grams de mantega
  • cacau en pols per guarnir (opcional)
  • gerds per guarnir (opcional)

Preparació:
  1. Triturar les galetes amb la picadora. Desfer la mantega al microones i mesclar amb les galetes. Ha de quedar una massa molt espessa (si cal es posa una mica de llet). Cobrir completament la base d'un motlle desmuntable, aplanar uniformement i desar a la nevera.
Capa 1 (xocolata negra):
  1. Posar al foc 250 dl. de nata, 70 grams de sucre i la xocolata negra trossejada. Remoure amb cullera de fusta.
  2. Dins d'un bol desfer el sobre de quallada Royal amb 200 dl. de llet freda. Quan estigui ben dissolta afegir-la a la mescla que tenim al foc. Remoure constantment fins que arrenqui el bull (que és quan comença a espessir). Tancar el foc i deixar uns minuts que perdi temperatura.
  3. Abocar el preparat de xocolata blanca amb molta cura, per això, deixar caure lentament, interposant una cullera gran entre el líquid i la base. Mentre es prepara la segona capa, desar a la nevera.
Capa 2 (xocolata amb llet):
  1. Posar al foc 250 dl. de nata, 30 grams de sucre i 150 grams de xocolata amb llet trossejada. Remoure amb cullera de fusta.
  2. Dins d'un bol desfer el sobre de quallada Royal amb 200 dl. de llet freda. Quan estigui ben dissolta afegir a la mescla que tenim al foc. Remoure constantment fins que arrenqui el bull (que és quan comença a espessir). Tancar el foc i deixar uns minuts que perdi temperatura.
  3. Treure el pastís que tenim a la nevera, ratllar la capa de xocolata negra amb una forquilla per tal que la segona capa quedi fixada i no rellisqui quan es talli el pastís. Abocar el preparat de xocolata blanca amb molta cura, per això, deixar caure lentament, interposant una cullera gran entre el líquid i la base. Mentre es prepara la tercera capa, desar a la nevera.
Capa 3 (xocolata blanca):
  1. Posar al foc 250 dl. de nata i 150 grams de xocolata blanca trossejada. Remoure amb cullera de fusta (aquesta capa no porta sucre, perquè la xocolata blanca ja és prou dolça).
  2. Dins d'un bol desfer el sobre de quallada Royal amb 200 dl. de llet freda. Quan estigui ben dissolta afegir a la mescla que tenim al foc. Remoure constantment fins que arrenqui el bull (que és quan comença a espessir). Tancar el foc i deixar uns minuts que perdi temperatura.
  3. Treure el pastís que tenim a la nevera, ratllar la capa de xocolata amb llet amb una forquilla per tal que la tercera capa quedi fixada i no rellisqui quan es talli el pastís. Abocar el preparat de xocolata blanca amb molta cura, per això, deixar caure lentament, interposant una cullera gran entre el líquid i la base. Desar a la nevera durant un mínim de 6 hores perquè qualli. 
Quan hagi quallat, desemmotllar, empolsar per sobre amb cacau i guarnir amb encenalls de xocolata i gerds. Desar a la nevera.

  • En lloc de la quallada Royal, podeu utilitzar làmines de gelatina (4 per capa). Haureu de posar la gelatina en remull amb aigua freda durant 3 minuts, escorrer-la amb les mans i barrejar-la amb la llet calenta  fins que es dissolgui del tot. Després incorporar la preparació a la barreja de crema de llet i xocolata apagant del foc. Aquesta preparació no l'heu de fer bullir, només mesclar-ho tot molt bé, deixar refredar una mica abans d'abocar dins del motlle.

  • Es pot substituir les galetes "digestive" per galetes OREO, traient el farciment. El resultat és també molt bo i a més aconsegueix una gama de marró fosc a blanc.

  • Aquest pastís es pot preparar amb antelació i congelar sense guarnir. La decoració es farà un  cop es descongeli.




Què es cou a la cuina? Pastís de 3 Xocolates


http://quescoualacuina.blogspot.com.es/2014/09/pastis-de-3-xocolates.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada