dilluns, 1 de setembre del 2014

Popets Saltejats

Assaborir els productes del mar, és un plaer a l'abast de tots. Avui em decanto per uns popets saltejats amb all i julivert. Ummm, que bons! No us fa venir salivera?

popets saltejats
Ingredients per a 1 tapa:
  • 1/2 quilo de popets
  • 1/2 tasseta d'oli d'oliva
  • 1/2 tasseta de vi blanc sec
  • sal i pebre negre mòlt
  • all i julivert

Preparació:
  1. Netejar els popets (més avall us explico com fer-ho) i deixar escórrer.
  2. Posar una paella al foc, afegir una mica d'oli i seguidament els pops.
  3. Tapar i deixar coure. Deixaran anar aigua, a mig coure afegir el vi blanc i salar. Seguir la cocció fins que es consumeixi el líquid.
  4. En aquest punt, quan sembli que els popets es caramel·litzen, afegir un raig d'oli i l'all i julivert picat.
  5. Donar uns tombs i ja es pot servir, això sí, ben calent.
Veureu com no en quedarà ni un! I la salseta està de mort!

  • UN SECRET: Introduir els popets dins d'una bossa de plàstic tal com us els donin a la peixateria, sense netejar ni esbandir. Congelar immediatament. Quan es vulguin fer, es treuen una hora abans i es descongelen. Llavors es netegen i es cuinen. És una manera d'assegurar-se que quedaran ben tendres.

  • TRUC: Per guanyar temps quan s'han de preparar varies coses alhora, es poden tenir preparats. Es couen fins que consumeixin l'aigua i es tanca el foc. En el moment de servir, s'escalfen (si estan massa secs afegir un rajolí d'aigua), es posa l'oli i l'all i julivert a l'últim moment.

  • COM ES NETEGEN: Netejar els popets és una tasca ben senzilla. Amb una tisora de cuina es treu la boca del pop, que està al centre dels tentacles, fent pressió al mig, sortirà la bola que conté el bec. Els ulls també s'han de treure. Es fa un tall a la pell del costat dels ulls i aixíes treuen amb facilitat. Per acabar, es dona la volta a la bossa (cap) i es treuen les vísceres. Esbandir a raig d'aixeta tenint cura de que les ventoses dels tentacles quedin ben netes. Tornar a girar la bossa i deixar escórrer. Ja estan ben nets i a punt per cuina. És qüestió de pràctica. Quan n'hageu netejat uns quants ja veureu que no costa gens.

  • COMPTE! Cal que sapigueu que els popets minven molt quan es couen, així que si es volen menjar com a segon plat o sou colla, se n'ha de fer més quantitat.





Què es cou a la cuina? Popets Saltejats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada