dilluns, 13 d’octubre del 2014

Bolets Deshidratats

Enguany és any de bolets. Ha estat un estiu plujós i aquesta tardor els bolets creixen abundantment per arreu. N'hi ha tants que segur que us interessa saber com podeu conservar els que no us mengeu de seguida. Us mostro una bona manera de fer-ho, la deshidratació.

bolets deshidratats
Ingredients:
Bolets que es puguin deshidratar com els carreretes, camagrocs, trompetes de la mort, rossinyols, ceps, moixernons o múrgoles. Aquest són els que van millor per assecar.

Assecat:
Netegeu els bolets sense mullar-los gens ni mica, amb l'ajuda d'un pinzell o un paper de cuina. Talleu la punta del peduncle.
Si són ceps o moixernons, que són gruixuts, els talleu a làmines i després procediu com faríeu amb els demés bolets. Si es tracta de múrgoles, les enfileu amb agulla i fil i d'aquesta manera els poseu a assecar.
Es tracta de posar els bolets sobre un o més cartrons i els deixeu assecar. Vigileu que no sigui un lloc humit, quan més sec, millor. Jo els poso sobre els armaris alts de la cuina. Els escampeu sense que es toquin els uns amb els altres. Depenent de la mida del bolet trigaran més o menys temps en assecar-se. Passats dos dies, mireu com estan i si cal els tombeu i els deixeu més temps. En quan veieu que estan ben secs (no trigaran gaires dies, entre 2 o 4/5 dies), i noteu que en prémer un dels bolets amb els dits es trenca o inclús s'esmicola, ja els podeu donar per assecats. Els guardeu dins de pots de vidre, ben nets i completament secs. 

Rehidratació:
Quan els vulgueu cuinar només caldrà que els poseu en remull, amb aigua tèbia que es cobreixi, durant 1/4 d'hora abans d'utilitzar-los, perquè es rehidratin.
Si voleu, es pot aprofitar aquest brou resultant per afegir-lo al guisat.
Hi ha bolets, com el cep, que quan s'assequen es potencia el seu sabor.


  • Una opció molt interessant consisteix a triturar-los i afegir-los a salses i guisats.
  • Els bolets assecats d'aquesta manera es conserven molt de temps.
  • Si es podrissin dins del pot, és senyal de que no s'han assecat bé i ha quedat humitat. Així doncs, abans de guardar-los, assegureu-vos que s'han assecat per complet.
  • No és convenient assecar-los sobre paper de diari perquè amb la humitat dels bolets la tinta s'estova i la podrien absorbir.



Què es cou a la cuina? / Bolets Deshidratats

6 comentaris:

  1. Per cuinar-los primer els has de rehidratar. Per fer-ho caldrà que els posis en remull en aigua tèbia que els cobreixi, durant 1/4 d'hora abans d'utilitzar-los. Després pots fer qualsevol recepta en la que intervinguin els bolets, per exemple un fricandó, arròs, truites, etcètera.

    ResponElimina
  2. Els bolets secs també es poden utilitzar com a espècie. Per això els hauràs de triturar i assaonar la recepta que creguis convenient (sopes, arrosos, guisats....).

    ResponElimina
  3. Bon dia, puc cuinar els bolets deshidratats que he tingut amb aigua i la nevera dos dies??

    ResponElimina
  4. un cop deshidratats, si faig un rostit, quan de temps han de coure amb la carn?

    ResponElimina
  5. Cuanto tiempo se pueden guardar ?en pote de cristal

    ResponElimina