diumenge, 1 de febrer del 2015

Cebetes Franceses Caramel·litzades

Us presento una guarnició ideal per a qualsevol plat de carn: cebetes franceses. La tècnica del caramel·litzat o glacejat, les converteix en un acompanyament d'alta cuina.
Per guanyar temps, es poden preparar uns dies abans i guardar-les a la nevera.
Llegiu la recepta i veureu que és ben fàcil.

cebetes caramelitzades
Ingredients:
  • mig quilo de cebetes franceses
  • 60 grams de mantega
  • 60 grams de sucre
  • 50 cc de vinagre de Mòdena
  • 150 cc d'aigua
  • sal

Preparació:
  1. Pelar les cebetes traient les primeres capes i tallant una mica la base (però compte de no tallar massa les puntes, perquè les capes quedin subjectes i no es desfacin durant la cocció).
  2. Es posen dins d'una paella àmplia, on les cebetes no quedin apilonades. S'hi posa la mantega i es deixa que es fongui; a continuació s'hi afegeix el sucre, la sal, el vinagre i l'aigua (han de quedar semi cobertes).
  3. Es deixen coure a foc mig suau, fins que s'evapori l'aigua, sacsejant suaument la paella de tan en tan. Quan l'aigua s'hagi evaporat, les cebes ja seran cuites i llavors és el moment de escollir el punt de caramel·lització que més us agradi; si més fosc es deixa caramel·litzar més o si preferiu més clar, menys.
  4. Un cop estiguin al vostre gust s'apaga el foc i ja estan llestes.
  5. Si s'han fet abans, s'escalfen a foc suau abans de servir-les.

  • També es poden caramel·litzar les pastanagues o les patates. Per millorar la presentació es tallen totes a la mateixa mida i s'arrodoneixen, imitant la verdura en miniatura. La resta es procedeix de la mateixa manera que es fa amb les cebes.

  • El vinagre de Mòdena és opcional, es pot substituir per un Xerès, per Cava, per vi de Porto o coure-les només amb aigua. Si opteu per fer-les amb aigua i prou, en lloc de vinagre heu de posar-hi més aigua. La quantitat de líquid ha de ser la mateixa.






Què es cou a la cuina? / Cebetes Franceses Caramel·litzades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada