Proveu a fer-lo d'aquesta manera, segur que us agradarà!
risotto de bacallà i carxofes |
Ingredients per a 4 persones:
- 4 mesures d'arròs bomba (o Arbori)
- 8 mesures de brou vegetal
- 150 ml. de vi blanc
- 50 grams de formatge parmesà ratllat.
- 60 grams de mantega
- sal, pebre negre
- 5 carxofes
- llimona
- 250 grams de bacallà sec per esqueixar
- 1 ceba de Figueres
- 2 grans d'all
- 100 ml. d'oli d'oliva
Preparació:
- Un parell d'hores abans posar en remull el bacallà, canviant-li l'aigua una o dues vegades (dependrà del gruix dels trossos de bacallà). Escórrer prement-lo amb les mans i esqueixar-lo a bocins més petits.
- Netejar les carxofes, pelar-les traient les fulles dures, escapçant les puntes i tallant i pelant el tronc, deixant només la part més tendra i tallant-les a octaus. Fregar-les amb la llimona perquè no es facin negres i ens enfosqueixin l'arròs.
- Escalfar el brou de verdures (o de pollastre suau o bé aigua).
- Posar al foc l'olla a pressió, posar-hi l'oli. Abocar la ceba i els alls, tot tallat menut. Remoure i deixar ofegar.
- Afegir la carxofa, deixar coure un parell de minuts removent de tant en tant. Posar el bacallà, empebrar i seguir removent..
- És el moment de posar-hi l'arròs i remoure perquè s'impregni de tots els condiments i quan les vores dels grans d'arròs es vegin transparents (se'n diu abrillantar l'arròs) s'afegeix el vi blanc.
- Remoure constantment perquè no s'enganxi i deixar que el vi s'evapori del tot.
- En aquest punt abocar el brou amb cura, perquè estarà bullint. Tastar i si cal rectificar de sal i pebre.
- Tapar l'olla i deixar que agafi pressió i quan hagi pujat la primera anella taronja (olla WMF), baixar el foc.
- Quan hagin passat 8 minuts de cocció, fer que l'olla perdi pressió posant-la a l'aigüera i deixant caure un rajolí d'aigua sobre la tapa. Veurem que la vàlvula perd pressió. Obrim la tapa, incorporem la mantega i el formatge ratllat, removem amb una cullera de fusta i quan la mantega s'hagi fos ja podem escudellar l'arròs.
Què es cou a la cuina? / Risotto de Bacallà i Carxofes (Olla Exprés)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada