dimecres, 27 d’agost del 2014

Lluç amb Salmó Fumat

El forn ens permet cuinar d'una manera sana i saborosa, convertint qualsevol producte en una recepta de luxe.
Aquest lluç, farcit de salmó fumat, napat de maionesa i formatge i acompanyat d'unes patates laminades, es transforma en un plat saludable alhora que festiu.

lluç amb salmó fumat
Ingredients per a 4 o 5 racions:
  • 1 lluç sencer de 1'75 a 2 quilos
  • 125 grams de salmó fumat
  • 200 ml de maionesa (veure la recepta maionesa casolana)
  • 150 grams de formatge emmental ratllat
  • 1 got de vi blanc sec
  • sal i pebre negre mòlt
  • 1 quilo de patates
  • brou blanc de peix

Preparació:

Demanem a la peixateria que li treguin l'escata, el cap i les espines al peix i ens el preparin en dos filets.
Rentem el peix i amb el cap i les espines confeccionem un brou blanc, que ens anirà bé per afegir-ne una mica a la recepta.
Posem a bullir en 1 litre d'aigua les espines, el cap, 3 dents d'all amb pell, mitja ceba pelada, mig tomàquet, una fulla de llorer, uns grans de pebre negre, una branca de julivert, un rajolí de vi blanc, un altre mica d'oli d'oliva suau i la sal corresponent. Deixem bullir mitja hora, passem pel xino i ja tenim el brou llest. El reservem.
Ara anem a preparar el lluç. El podem fer sencer o tallar-lo en porcions individuals. Aquesta vegada l'hem fet en porcions. Muntar els dos filets com si es tractés d'un entrepà i tallar-los en 5 o 6 supremes dobles.
S'ha de tenir en compte que el tall de dalt de tot, el que toca al cap, sempre hi queden espines, per molt bé que us el prepari la peixatera, així que si no voleu espines, els dos trossos de dalt els podeu guardar per a una altra recepta.
Pelem les patates i tallem-les a rodelles fines.
Posem una mica d'oli a la base d'una safata de forn, cobrim amb les patates, salem, empebrem, ruixem amb mig got de vi blanc i introduïm al forn, a mitja alçada, que prèviament haurem escalfat a 180 graus. Deixem coure durant uns 10 minuts.
Salem i empebrem el lluç i com si preparéssim un entrepà, cobrim el tros de la base amb una capa de salmó, a sobre untem generosament amb maionesa, posem a sobre l'altre tros de peix i a sobre tornem a posar maionesa.
Col·loquem les porcions sobre les patates, ruixem de nou les patates amb el vi blanc i si cal (si les veiem molt seques) amb una mica de brou de peix. Cobrim les porcions amb força formatge ratllat i enfornem durant 15 minuts aproximadament (estem atents al TRUC que proposo més avall).
Servim immediatament.

  • TRUC: És fàcil que durant la cocció, les porcions es desmuntin. Per evitar-ho, clavem dos escuradents, un a cada extrem de cada porció. Així mantindran la forma mentre es couen. I SOBRETOT, abans de servir, recordem-nos de treure els escuradents!!!

  • Una manera d'aprofitar els dos trossos de lluç de la part de dalt és bullir-los juntament amb el brou, però coure'ls només deu minuts i retirar-los. Després amb el brou farem una sopa i esmicolarem a dins els talls de peix.

  • A LA CUINA GAIREBÉ MAI ES LLENÇA RES, el que ens sobri mirem d'aprofitar-ho per a fer un altre plat. 





Què es cou a la cuina? Lluç amb Salmó Fumat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada